Juvederm

JUVÉDERM® ULTRAs- filler är en färglös gel som injiceras i huden och som finns med i tre olika sammansättningar. Juvéderm® ULTRA innehåller också bedövningsmedlet lidokain.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyran som används i Juvéderm® ULTRA är icke-animaliskt producerad. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och den medverkar till att ge huden fukt och volym. En tredjedel av kroppens eget hyaluronsyra bryts naturligt ned och ersätts varje dag. Den naturligt förekommande hyaluronsyran minskar kraftigt med åldern.

Hållbarhet

När hyaluronsyra injiceras tas den initialt upp av huden men de estetiska effekterna går dock tillbaka efter varierande tid. Injektionerna slätar ut tunna linjer och ansiktsveck samt gör läpparna fylligare. Det långtidsverkande resultatet håller i upp till 12 månader. Det finns ingen övre åldersgräns för behandling mot åldrande med JUVÉDERM®, men patienter som har mycket tunn hud behöver en annorlunda behandling jämfört med de med tjockare hud.

FDA godkänd

Juvéderm® är den enda familj av hyaluronsyror som är godkänd av FDA (Food and Drug Administration) i USA för korrigering av måttliga till djupa rynkor och veck i upp till ett år. Hyaluronsyra används också av läkare vid medicinska behandlingar till exempel vid ögonkirurgi och vävnadsuppbyggnad.

De olika sammansättningar av Juvederm som används på Laser & Estetik är framförallt:

JUVÉDERM® SMILE Används för behandling av munområdet. Ökar läppvolym, behandlar medeldjupa till djupa rynkor. Läppkonturer. JUVÉDERM® VOLUMA  Återställer ansiktsvolym (kindben, kinder och haka) JUVÉDERM® VOLBELLA Används för ökning av läpparnas volym samt för behandling av området runt munnen. JUVÉDERM® VOLIFT  Används för ansiktskonturering och behandling av djupa rynkor, t.ex. nasolabiala veck. JUVÉDERM® ULTRA 3 Slätar ut rynkor mellan näsan och mungiporna samt runt läpparna; den kan användas för att göra läpparna fylligare. JUVÉDERM® ULTRA 4 Verkar på de synligaste vecken och linjerna och förbättrar ansiktets konturer. Kontakta din klinik för bokning och personlig rådgivning.